Hier moet je opletten tijdens netwerkkabels kopen

Bij netwerkkabels kopen is het zaak om op een aantal zaken te letten. Want weet je precies welk soort netwerkkabels je nodig hebt? En welke zijn juist om te gebruiken? Er is immers ontzettend veel onderscheid te maken in netwerkkabels. Enige achtergrondinformatie kan niet gemist worden.

Vind je kwaliteitsverschil tijdens netwerkkabels kopen?

Ga je op zoek naar de perfecte netwerkkabel dan zul je merken dat er ontzettend veel keuze te vinden is. Het maakt je keuze er niet makkelijker op, omdat er kwaliteitsverschil te vinden is in netwerkkabels. Wil je kwalitatief goede en hoogwaardige netwerkkabels kopen dan moet je gaan voor 100 procent koper. Niet alle aanbieders van netwerkkabels bieden dit aan. Zo zijn er goedkopere alternatieven te vinden zoals een CCA en CCS netwerkkabel. Deze zijn een stuk minder van kwaliteit dan echte koperen netwerkkabels.

Zijn er netwerkkabels te koop voor buitengebruik?

Het kan voorkomen dat je netwerkkabels nodig hebt voor buitengebruik. De vraag is dan ook of er kabels zijn die dit mogelijk maken en je buiten kunt gebruiken. En ja, het is mogelijk om netwerkkabels kopen voor buitengebruik. Deze speciale buitenkabel of grondkabel is helemaal gericht om buiten te gebruiken. Ze zijn extra bestendig in vochtige omgevingen en deze kabels zijn meestal voorzien van een UV stabiele en scheurbestendige PE mantel.

Wat houdt een patchkabel precies in?

Kijk je naar netwerkkabels kopen dan zul je ook merken dat er veel patchkabels te koop staan. Maar wat is een patchkabel nu precies? Een patchkabel is een kabel dat iets dunner en flexibeler is dan een gewone netwerkkabel. De kern van een patchkabel bestaat namelijk uit allemaal dunne koperdraadjes. De speciale kabels hebben aan beide kanten een RJ45 connector. De patchkabel zie je vooral terugkomen bij serverruimtes in patchkasten.

Wat kan de maximale kabellengte zijn van een netwerkkabel?

Bij netwerkkabels kopen is het van belang om op de kabellengte te letten. Een te lange netwerkkabel kan ervoor zorgen dat er een langzame, wegvallende of helemaal geen verbinding ontstaat. Een goede maximale afstand van een goede netwerkkabel is 100 meter. Maak je gebruik van een inferieure kwaliteit dan kan de afstand iets minder zijn. Heb je een netwerkkabel boven de 100 meter dan moet deze versterkt worden met bijvoorbeeld een hub of switch.

Hoe voorkom je defecte netwerkkabels?

Een netwerkkabel kan defect raken als er iemand op gaat staan. Ook kan een defect ontstaan als er een scherpe bocht wordt gedwongen of alles stekkertjes losschieten. Netwerkkabels zijn een stuk meer kwetsbaarder dan een netspanningssnoer. Een defect is niet altijd te zien en kan zich op dezelfde manier voordoen als bij een netwerkkabel van slechte kwaliteit. Een netwerkkabel kopen van goede kwaliteit is dan ook aan te raden om zo min mogelijk defecten te krijgen. Een tip bij een netwerkkabel kopen en defecten te voorkomen is om de kabels op een plek te leggen waar niemand op kan staan. Zorg er daarnaast voor dat er geen scherpe bochten worden gemaakt en dat er geen slag in de netwerkkabel kan komen.

Serverkasten, patchkasten en meer bestel je op Patchkastwinkel.nl.